ABS airline

ABS  leidingen van Durapipe airline zijn blauw van kleur en geschikt voor werkdrukken tot en met 12 bar bij 20 ºC. Het voordeel van ABS Airline is de onderhoudsvrije eigenschap, geen corrosie en de gladde binnenkant van de buis waardoor er een lage weerstand is in de doorstroming van de lucht. Wel dient de gecomprimeerde lucht geheel vrij te zijn van olie, aangezien (synthetische) olie en vetten een zeer nadelige invloed hebben op de levensduur van het ABS leidingsysteem.

Het grootste voordeel van ABS airline ten opzichte van conventionele (staal / koper fitwerk) systemen is en blijft dat dit systeem geen lekkages kent in de verbindingen. (afgezien van slordig lijmwerk) Lekkage van perslucht moet in de praktijk redelijk fors zijn voor dat er wat aan gedaan wordt, namelijk dat vervelende gesis verhelpen. Wat over het hoofd wordt gezien is dat reeds al heel vaak is aangetoond dat juist die (kleine) lekken onevenredig veel geld kosten. Een (heel) klein lek kost zo maar 200,00 euro per jaar en bij een iets groter of meerdere kleine lekken kunnen de kosten zomaar oplopen tot enkele duizenden euro’s. (bron; Ministerie van economische zaken)

Een goed aangelegd perslucht leidingwerk in ABS-Airline verdiend zich ten opzichte van een conventioneel fitwerk (staal met PTFE tape) systeem vrij snel terug.

 

webdesign: A!tention