HDPE lassen infra

De beste techniek om HDPE buizen te lassen is die van spiegellassen. Deze lastechniek wordt ook wel stuik- of stomplassen genoemd. Drie benamingen die hetzelfde lasproces aanduiden. Lever Kunststoftechniek B.V. heeft (vrijwel) alle mogelijke soorten en maten lasmachines en aggregaten tot haar beschikking. Er wordt gelast volgens de DVS norm 2207 maar  indien gewenst ook volgens de NEN 7200 norm. Het diameter bereik van onze machine;s loopt van 20 mm tot 500 mm. Bij diameters groter dan 500 mm kan er een huurmachine worden ingezet.

HDPE lassen infra; spiegellassen of elektromoflassen?

HDPE of PE spiegellassen van buizen is de meest (100%) betrouwbare manier van lassen! Naast deze lasmethode kunnen wij ook alle soorten elektrolas verbindingen maken. Ons advies over de beste lasmethode gaat uit naar het spiegellassen. Ondanks dat de elektrolasmof techniek zich heeft bewezen als een goede en solide lastechniek worden wij nogal eens gevraagd om lekke elektrolasmof verbindingen te repareren. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de pagina PE-elektrolasmoffen.

Aftakkingen, dienstleiding aansluitingen;

Voor het maken van aftakkingen op grote leidingen kunnen afhankelijk van de uitgangspunten zoals een druk loze  of hoge druk leiding gekozen worden uit diverse mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is een aansluiting met behulp van de vacuum elektrolastechniek waarbij het elektrolaszadel met behulp van een vacuum op een bestaande leiding wordt gelast. De voordelen van deze techniek is dat het aanboorzadel zich vormt naar de wellicht ovale buis. Zeker bij grote buizen in de grond, want die zijn na verloop van enige jaren niet meer zuiver rond, waardoor andere las methodes eerder falen. Neem contact met ons op als u meer informatie wil over het plaatsen vacuum elektrolas zadels.

Video van het spiegellassen met een hydraulische machine;

Video (you Tube) van het lassen van HDPE met een hydraulische lasmachine bij ons in de werkplaats; spiegellassen

Met deze las techniek kunnen wij alle soorten polyetheen(pe) buizen en aftakkingen lassen. De bekendste soorten zijn: HDPE 80 en HDPE 100 in alle maten en druk klassen.  PN 4, 6, 10, 12,5, 16 en ook vaak aangeven door het SDR getal 7,4, 11, 17, 17,6, 26, 33 en 41. Maar ook de nieuwe soorten zoals PE 100-RC en de PE 100-RC SLA buis worden door ons deskundig verwerkt.

HDPE lassen, DVS 2207, NEN 7200, HDPE 100, SDR17,PN 10 spiegellassen,

Lassen van een HDPE persriool 630mm. Meer foto’s van dit project zijn te zien op onze Google+ pagina; Lever Kunststoftechniek foto’s persriool

hdpe lassen infra, vacuum elektrolas aanboorzadel.

De vacuum aanboorset voor het vacuum lassen van elektrolaszadels op bestaande buizen.

HDPE lassen infra techniek

Het installeren van HDPE leidingen in een kas in aanbouw. Combinatie van spiegellassen en elektromoflassen.

 

webdesign: A!tention