GVK / GRP PVC-GVK, PP-GVK, PVDF-GVK

GVK staat voor glasvezelversterkte kunststof en GRP staat voor Glassfiber reinforced polyester. Twee namen die hetzelfde impliceren. GVK / GFP is een materiaal dat relatief sterk is en afhankelijk van de samenstelling bestand is tegen vrijwel alle chemicaliën. Er zijn ook Glasvezel versterkte kunststof toepassingen zoals glasgevuld polypropeen, PTFE en nylon, maar in deze rubriek bedoelen wij de thermoharder.

G.V.K. wordt gebruikt in veel verschillende toepassingen: botenbouw, lichtgewicht vliegtuigen, maar ook voor (riool)buizen.  De vezels zelf komen in principe niet in aanraking met het medium (de vloeistof die door de buis stroomt) of stoffen aan de buitenkant van de buis. Het materiaal bestaat dan uit glasvezels die in een polyesterhars, Vinylester- of een epoxyhars “verpakt” worden.
GVK wordt ook veel toegepast in combinatie met een thermoplast zoals PVC, polypropeen en PVDF. De meest gebruikte afkorting is dan PVC/GVK, PP/GVK en PVDF/GVK. De thermoplast wordt na een voorbehandeling ingewikkeld met een thermoharder. Op deze wijze worden de unieke eigenschappen van twee soorten kunststoffen gecombineerd. De zeer goede resistentie tegen agressieve chemicaliën van de thermoplast met de zeer sterke eigenschappen (treksterkte/stijfheid) van de thermoharder.

Lever Kunststoftechniek B.V. levert en installeert vrijwel alle mogelijke combinatie’s.

PVC/GRP, PVC-GRP, trovidur, PVC-U glasvezelversterkt

PVC-GVK kraagbus en verloop

PVDF-GVK, PVDF-GRP, PVDF/GRP, PVDF glasvezelversterkt

PVDF-GVK buis, PVDF glasvezelversterkte buis

polypropeen glasvezel versterkt, PP/GVK, PP/GRP, PP-GRP, T-stuk

Polypropeen (PP) glsavezelversterkte T-stukken

Polypropeen, PP, liner, PP-GVK, PP glasweefselversterkt, PP-GRP

PP-kraagbus, goed te zien is de polypropeen binnenmantel (buis) en de polyester versterking

webdesign: A!tention