Extrusie extruder lassen

 

Extrusie, extruder lassen wordt vaak gebruikt bij kunststof constructies waarbij een “dikke” hoeklas gelegd moet worden.  Het extrusie materiaal heeft dezelfde samenstelling als het te lassen materiaal. Hoe minder verschil daarin zit hoe beter de moleculaire verbinding. Een juist gemaakte extruderlas is vrijwel net zo sterk als de rest van de constructie.

De werking van een extruder is als volgt; De extruder voert een dunne lasdraad van PE/PP/PVC/PVDF de verwarmingskamer binnen. In de verwarmingskamer wordt de ingevoerde kunststof op de juiste temperatuur verwarmd en door de wormschroef naar voren geduwd. Aan de voorzijde verlaat de plastisch geworden kunststof de extruder. Aan de voorzijde van de extruder zit een teflon lasschoen die op het te lassen oppervlak steunt. Door met de juiste druk en voortgang de extruder over de lasnaad te sturen ontstaat een homogene verbinding met het lasoppervlak en het materiaal wat uit de extruder komt.

DVS norm 2207-4

De DVS richtlijn bestaat uit een boek waarin beschreven staat hoe kunststof gelast moet worden. De DVS norm wordt algemeen gezien als de maatgevende norm in de kunststof apparatenbouw. In deze norm is exact beschreven hoe een goede extrusielas gemaakt moet worden. De meest belangrijke factoren zijn;

– De juiste en onafhankelijk van elkaar te regelen luchttemperatuur en de temperatuur van het extrudaat. Deze temperatuur is voor elke soort te lassen kunststof anders.

– Een hoeklas is een las die volgens de DVS norm 2207-4 minimaal een hoogte heeft van 0,7 maal de plaat dikte loodrecht gemeten op het hart van de las.

– De te lassen delen dienen vlak voor het lassen op de juiste manier zijn voorbereid, bij HDPE en bij PP dient het te lassen deel goed geschraapt te zijn. De oxide laag die op deze materialen zit moet met een schraapstaal of een daartoe geschikte schraper geschild te worden.

– De maximale snelheid bij het extruderlassen is 20 cm. per minuut zodat het te lassen plaatmateriaal voldoende voor verwarmd kan worden door de hete laslucht.

Heeft u specifieke vragen over extruder lassen of wilt u meer informatie? Stel die dan in de community (forum groep) op Google+; Kunststof lassen

Op deze link een video van extruder lassen

 

extrusie lassen, extruder lassen

HDPE extruder lassen, extrusie las

Extrusie extruder lassen

polypropeen luchtkanaal extrusielas, PP extruder lassen

Extrusie extruder lassen, PP extrusielas

Polypropeen (PP) extrusielas bij een klant in Amerika;
Biogaswasser

Weldmax extruder, polypropeen lassen

Polypropeen extrusielassen met de Weldmax

 

Extrusie extruder lassen

HDPE extruderlas conform DVS norm 2207-4

 

webdesign: A!tention