Riool of inspectieputten

Riool inspectieputten zijn vaak gemaakt van HDPE (polyetheen), kleinere inspectieputten worden gemaakt van PP (polypropeen). De benodigde aansluitingen op PE inspectieputten worden op basis van wat nodig is aangebracht op de rotatie gegoten PE put. De buis aansluitingen worden door middel van extruderlassen aan de put gelast.

 

Nieuwe inspectie en pompputten;

Naast de levering van nieuwe putten kunnen wij ook de installatie verzorgen van PE putten. De aan te sluiten leidingen worden bij voorkeur door middel van spiegellassen aan de put gelast, zeker bij grotere diameters als 200 mm heeft deze hoogwaardige lastechniek onze voorkeur. Bij kleinere diameters of als er onvoldoende ruimte is om te spiegellassen wordt er gebruik gemaakt van de pe elektrolasmof techniek. Bij beide lastechnieken werken wij conform de DVS norm. Door te werken met deze norm is de eindgebruiker ervan verzekerd dat de put aan de vloeistof dicht norm voldoet op de richtlijn  AS SIKB 6700 Inspectie bodembeschermende Voorzieningen. Deze richtlijn is medio 2012 de opvolger van de CUR/PBV-Aanbeveling 44.

 

Reparatie en aanpassen riool inspectieputten;

Wij zijn een kunststof lasbedrijf en kunnen mits de put voldoende toegankelijk is alle putten aanpassen en repareren. Reparatie van riool en pompputten kan alleen geschieden als de put geheel droog en schoon is en er een vrije werkruimte is van minimaal 80 cm rondom de plek waar de reparatie of aanpassing dient te geschieden. In de meeste gevallen wordt het PE laswerk door middel van extrusie lassen gemaakt.

 

Wij kunnen alle soorten HDPE putten aanpassen en ook repareren.

webdesign: A!tention