Koelwaterleiding

Afgelopen jaren hebben we vele honderden meters koelwaterleidingen aangelegd. Wij maken de koelwaterleiding vaak van HDPE . Door de relatieve goede thermische eigenschappen van HDPE kan de leiding ook zonder isolatie in de grond. Ook bovengronds hebben we al veel projecten met ABS, PVC, GRE en HDPE koelwaterleiding systemen gerealiseerd.

GVK koelwater leidingen;

GVK (glasvezel versterkte kunststof) leidingen zijn ook zeer geschikt voor het transport van koelwater waar glycol aan toegevoegd is. Zeker op plaatsen waar langere leidingen benodigd zijn is een GVK systeem een uitstekende materiaal keuze. De voordelen zijn; volledig corrosievrij, een laag uitzettingscoëfficiënt,  door de stijfheid van de buis zijn er relatief weinig ophangpunten benodigd.

Koelvloeistof;

Naast de montage van nieuwe HDPE en GVK leidingsystemen verzorgen wij ook het onderhoud. Na verloop van tijd neemt de vorstbestendigheid van het met glycol gevulde systeem af, periodiek moet het aanwezige koelwater worden ververst. Het oude koelmiddel wordt afgetapt en op verantwoorde wijze afgevoerd. Het nieuwe koelmiddel wordt gebruiksklaar aangeleverd met een tankauto. Vanuit de tankauto kan het tot 100 meter hoogte in het systeem worden gepompt. Indien gewenst wordt er een anti oxidatie middel en een kleurstof toegevoegd. Door de inkleuring kan bij een eventueel lek in de koelinstallatie meteen gezien worden of het gaat om koelvloeistof of dat het gaat om (inpandig) koelwater.

Nieuw; Voor geïsoleerde HDPE leidingen;

+GF+ Piping Systems heeft een koelwaterleiding op de markt gebracht die reeds geïsoleerd is. Door deze isolatie is koude verlies beperkt tot een minimum. Zeker bij koelwater met een temperatuur van 5 gr.C. is dit product aanbevelenswaardig. Het spreekt voor zich dat hiermee ook een aardige CO2 reductie mee behaalt kan worden en daarmee bijdraagt aan de Carbon footprint. Voor meer informatie zie ook deze pagina; Cool-Fit

Graag bieden wij u een offerte aan voor dit unieke en zeer hoogwaardig leidingsysteem.

HDPE, kunststof, koelwaterleiding, ondergronds, koude transport

Vervangen van een (doorgeroeste) stalen koelwaterleiding door HDPE

koelwater, kunststof leiding, HDPE

HDPE koelwaterleidingen

Koelwaterpomp, HDPE koelwater leiding

En de bovengrondse pomp-opstelling

koelwaterleiding, koelwater draaikoeler

En tot op het dak, aansluiting op een draaikoeler

GVK koelwaterleiding

Glasvezel versterkte koelwater leiding op het dak van een kantoorgebouw.

webdesign: A!tention