Calamiteiten- opvangbak
Lever Kunststoftechniek B.V. produceert calamiteitenbakken en lekbakken van HDPE (polyetheen) en van PP (polypropeen). Daarnaast kan ook op locatie bestaande putten worden bekleed met een Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK)
De minimale grote van de opvangbak / calamiteitenbak
- De opvangbak dient bij brandbare of ontvlambare vloeistoffen alle daar opgeslagen vloeistoffen te kunnen opvangen.
- Bij opslag van niet ontvlambare vloeistoffen dient de bak minimaal de inhoud te hebben van de tank of opslagvat plus 10%. Zijn er meerdere tanks en opslagvaten in de opvangbak aanwezig dan geld de regel dat de bak de inhoud moet hebben van de grootste tank of opslagvat plus 10% van de inhoud van de overige tanks of opslag vaten.
HDPE en PP bakken worden zover als mogelijk bij ons prefab gemaakt. Indien nodig wordt de bak in delen naar onze klant gebracht waar wij de delen aan elkaar lassen volgens de DVS 2207 Norm. Zodra de bak gereed is wordt er ter controle alle lasnaden hoog frequent getest op lek dichtheid. Zo weten wij en u 100% zeker dat de bak absoluut dicht is. Van deze testmethode ontvangt u vervolgens een certificaat van lek dichtheid.
Glasvezel versterkte kunststof Calamiteitenbak of opvangbak
Bij bestaande bakken van metselwerk of beton of ander poreus materiaal kunnen wij indien de bak geheel droog is deze bekleden met een chemische bestendige polyesterhars (vinylester) en glasmatten. Afhankelijk van de situatie kunnen wij er ook voor kiezen om de bak te bekleden met een epoxyhars. Het grote voordeel van het werken met een glasmat en of glasweefsel is de egale hechting waarbij de vloeistofdichte coating niet snel in de hoeken kan inscheuren of barsten. Het aanbrengen van deze glasvezelversterking is uiteraard wel arbeidsintensiever dan alleen aanbrengen van een coating.