Fosforzuur installatie

Lever kunststoftechniek B.V. levert complete Fosforzuur doseer installatie’s. Fosforzuur wordt veelvuldig toegepast als voedingssupplement (E nummer E-338) maar ook bij installatie’s waarbij bacteriën gebruikt worden zoals waterzuiveringen en biogaswassers. Fosforzuur H3PO4 wordt ook wel orthofosforzuurof triwaterstoffosfaat genoemd. Het wordt beschouwt als een zwakzuur maar bij 75% oplossing van fosforzuur (een droge stof) in water ontstaat toch een zeer reactief zuur dat ernstig letsel kan veroorzaken.

Vaak staat de fosforzuur installatie in de directe nabijheid van het productieproces. Fosforzuur doseer pompen en leidingsystemen dienen zo geïnstalleerd te worden dat risico’s met calamiteiten met een fosforzuur installatie, ten alle tijde moet worden voorkomen.

Materiaal keuze,

De juiste materiaal keuze wordt bepaald door de specifieke toepassing en de (maximale) temperatuur. De meeste kunststoffen hebben een redelijke tot goede resistente eigenschappen tegen H3PO4. Onze voorkeur bij kunststof leiding werk gaat uit naar gelaste verbindingen van Polypropeen (PP) en PVDF. Beide kunststoffen zijn goed bestand tegen fosforzuur, Polypropeen kan niet goed tegen blootstelling aan UV licht. Bij een afgeschermde constructie zoals een dubbelwandige leiding met een HDPE mantelbuis is PP uitstekend te gebruiken. De beste oplossing is PVDF, PVDF is een high performer kunststof en de beste keuze voor dit medium, technisch gaat PVDF zonder problemen 50 jaar mee.

Naast de gelaste leidingsystemen voldoet ook de gelijmde systemen van PVC-U en PVC-C goed als leiding- en constructiemateriaal. Wel verdiend het de voorkeur om ook PVC af te schermen tegen UV licht. PVC is veel breuk gevoeliger dan HDPE, PP en PVDF.

Fosforzuur doseren,

Om fosforzuur veilig te doseren bouwen wij de pompen, drukhoudventielen, pulsatiedempers en flowmeters in een PVC pompkast. Vanaf de doseerkast komt een fosforzuurleiding naar het doseer- of injectiepunt. Deze leiding is in gebieden waar mensen werken meestal dubbelwandig uitgevoerd. De dubbelwandige leiding wordt altijd afgeperst op lekdichtheid zodat wij en onze klant zeker weten dat de installatie veilig is. Zowel de beschermbuis alsook de medium doorvoerende buis wordt getest.

 

In het ABC register vind u meer informatie over;

Opslagtanks,

Doseertanks,

pompkasten,

doseer installaties,

lek- en opvang bakken

vulkasten,

Dubbelwandige leidingen

Pulsatiedemper

webdesign: A!tention