kegelterugslagklep type 561 en 562

De nieuwe kegelterugslagklep van GF type 561 met een ovale kegel heeft een veel gunstiger flowbeeld dan het oude type 560. Deze nieuwe terugslagklep heeft dezelfde afmeting en aansluit wartels als de kogelkraan type 546 met dezelfde DN /DA maat. Dien ten gevolge past de nieuwe terugslagklep niet tussen de wartels van het oude type 560, hij is niet uitwisselbaar.

De terugslagklep type 562 is een veer belaste kegelterugslagklep, zie ook de foto op deze pagina.

Deze terugslagklep (type 561 zonder veer) kan ook worden gebruikt als beluchter om onderdruk in een tank te voorkomen. Wij adviseren dan gebruik te maken van de transparante uitvoering, bij deze uitvoering is het huis van transparant PVC en daardoor is visueel waar te nemen of de klep niet gehinderd wordt door condens vorming boven de klep.

Deze kegelterugslagkleppen zijn leverbaar in diverse soorten kunststoffen;

Terugslagklep type 562 en 561 gemaakt van PVC-U, PVC-U is een allround inzetbare kunststof soort, zie voor meer informatie over; PVC-U.

Terugslagklep type 562 en 561 gemaakt van PVC-C, PVC-C is beter bestand tegen sterke zuren en kan een hogere temperatuur verdragen als PVC-U. Zie voor meer informatie over;  PVC-C

Terugslagklep type 562 en 561 gemaakt van ABS, ABS wordt veel gebruikt bij koelwater leidingen en bij deminwater leidingen, zie voor meer informatie over ABS leidingen.

PVC-U, PVC-C en ABS worden verlijmd, zie voor meer informatie; Lijmen PVC-U, PVC-C, ABS

Terugslagklep type 562 en 561 gemaakt van PP-H, dit is Polypropeen homogeen. PP-H is een kunststof die een hoge chemische bestendigheid heeft en een hogere temperatuur aankan dan PVC-U.

Polypropeen leidingen en componenten worden door middel van kunststof lassen met elkaar verbonden, een kunststof lasverbinding is zeer bedrijfszeker. Meer informatie over het lassen van polypropeen vindt u op; Polypropeen lassen.

Terugslagklep type 562 en 561 gemaakt van PVDF, dit is een fluorpolymeer met de naam; Polyvinyldieenfluoride

PVDF is een high performance kunststof die  met name wordt ingezet bij mediums zoals zoutzuur, zwavelzuur, fosforzuur, etc met een lage Ph en waar de temperatuur op kan lopen tot boven de 100 gr,C. Meer informatie over; PVDF eigenschappen

PVDF leidingen en componenten dienen bij voorkeur door middel van Infrarood lassen met elkaar te worden verbonden.

 

Kegelterugslagklep Type 561, Type 562, PVC-U, PVC-C, ABS, PVDF

De nieuwe kogelterugslagklep van Georg Fischer

webdesign: A!tention