Hydranten

Op plaatsen waar een bedrijfsvoering is met een verhoogd calamiteiten risico staan hydranten die aangesloten zijn op een bluswatervoorziening op eigen terrein. Dit zijn de bekende rode brandkranen. De brandkranen zijn vaak aangesloten op het drinkwater leidingnet. Industriële bedrijven hebben vaak een eigen bluswatervoorziening.  De bluswaterleiding of hydrantleiding in de grond wordt gevoed  met gewoon water. (rivier- ontijzerd grondwater of proceswater) De ondergrondse bluswater/hydrant leidingen zijn over algemeen van HDPE, maar ook wel van PVC of GRE/GRP.

Reparatie en onderhoud van hydranten

Hoewel hydranten niet snel kapot gaan kan het toch gebeuren dat een hydrant onklaar is geraakt. Meestal kan de hydrant gerepareerd worden door alleen het bovengrondse deel te vervangen. Het ondergrondse deel met de afsluiter is vaak nog intact. Ook bij vorstschade, de hydrant is stuk gevroren, volstaat deze reparatie methode. Wij zijn goed bekend met tal van fabrikanten en leveranciers en meestal kunnen we vrij snel aan alle benodigde onderdelen komen.

Is spoedeisende hulp nodig? Verzamel zover als mogelijk de gegevens van de bluswaterkraan,onder of een bovengronds hydrant, merk, type, welke Stortz koppeling aansluitingen en wel of niet voorzien van een ondergrondse (ingebouwde) afsluiter. Ook enkele foto’s kunnen zeer behulpzaam zijn. Mail deze gegevens door en neem contact met ons op. Als het enigszins mogelijk is in de planning dan wordt u zo snel als mogelijk geholpen.

 

hydranten, ondergronds hydrant

Montage van een ondergrondse hydrant

hydranten, bovengronds hydrant

Montage van een bovengronds hydrant

webdesign: A!tention