lekbakken kunststof

Lever Kunststoftechniek B.V. produceert op klantspecificatie alle soorten kunststof lekbakken. De meeste lekbakken of dip tray die wij maken zijn van PP (polypropeen) en van HDPE (polyetheen). Deze kunststoffen hebben een goede chemische resistentie en kunnen tegen een stootje. Met onze stomplasbank kunnen wij kunststof platen aan elkaar lassen. Op deze wijze kunnen we op een zeer hoogwaardige manier  lekbakken produceren die groter zijn dan de standaard afmeting van een plaat. (Kunststof plaat is 1500×3000 mm of  2000x4000mm) Als de bak te groot is voor transport dan maken we de bak in delen en lassen de bak op locatie af.

Soorten materiaal;

De eigenschappen van HDPE (polyetheen) of pe is dat het materiaal een uitstekende chemische resistentie heeft. HDPE bakken worden meestal gemaakt van zwart plaatmateriaal. HDPE is echter ook te verkrijgen in een naturel kleur.(melkwit, half doorschijnend) HDPE is een zeer robuuste soort kunststof die makkelijk tegen een stootje kan. Deze HDPE wordt ook vrijwel altijd toegepast bij IBC containers. IBC containers zijn de draadgaas containers waarin een tank staat.

De eigenschappen van Polypropeen (PP) is in grote lijnen gelijk met die van HDPE . Bovendien is deze kunststof iets vorm vaster of stijver en kan het een temperatuur aan van 80gr C. Kortstondig 100gr. C.

De eigenschappen van PVC is dat deze kunststof vrij stijf en daarmee vormvast is. PVC is wel gevoeliger voor breuk of uitbreken van randen of hoeken. Om die reden is PVC met name geschikt voor kleinere lek of opvangbakken. PVC kan een temperatuur aan van ca. 60 gr.C. Kortstondig 70 gr.C.

PVDF is een high performance kunststof. PVDF bakken worden ingezet bij kritische toepassingen waarbij hoge eissen gesteld zijn aan de chemische bestendigheid en de temperatuur. PVDF kan belast worden tot 120gr.C. en kortstondig tot ca. 150 gr.C.

De materiaal kosten van PVC, PP en HDPE ontlopen elkaar niet heel veel, PVDF is beduidend duurder.

lekbakken kunststof, polyetheen lekbak

Een HDPE lekbak, kleur zwart. HDPE is ook leverbaar in de kleur melkwit.

Polyester en epoxy bakken;

In sommige situatie’s kan het ook een heel aantrekkelijk optie zijn om de lekbak te maken van polyester of een epoxy. Deze glasvezelversterkte kunststof wordt dan direct op de vloer aangebracht. Zeker bij enigszins schone poreuze ondergronden zoals steen, beton, cement of houten vloeren ontstaat een zeer goede hechting van het aangebrachte laminaat. De voordelen van een op deze wijze aangebrachte lekbak is dat hij (zeer) zwaar mechanisch belast mag worden.  Ook complexe vormen zoals hoeken en rondingen kunnen probleemloos worden gemaakt. Als de toplaag, een topcoat, beschadigd is of zelfs het onderliggende glasweefsel, kan deze relatief eenvoudig worden hersteld.

lekbakken kunststof, polyester beklede bak, polyester lekbak, GVK opvangbak

Een betonnen opvangbak bekleed met enkele lagen glasweefsel en af gecoat met een polyester lak op kleur. Door de glasweefsel kunnen de overgang naden tussen vloer en de muren niet meer scheuren.

Nadat de bak is geproduceerd kan de bak worden getest op lekdichtheid door middel van hoog frequent testen (afvonken). Na deze test verstrekken wij een vonk testcertificaat.

Meer informatie over diverse kunststof bakken vind u op de pagina; Kunststof bakken op maat

Graag maken we voor u een offerte, neem voor uw aanvraag bij voorkeur contact op per E-mail en beantwoord deze vragen;  Vragenlijst kunststof bakken en voeg een tekening of schets toe van de bak die gemaakt moet worden.

lekbakken kunststof, lekbak op maat

Op maat gemaakte HDPE (polyetheen) lekbak.

(zoekwoord gerelateerde woorden; lekbakken kunststof, kunstof lekbak, lekbakken, driptray)

Bezoek de forum groep lekbakken kunststof op Google plus voor nieuws en beantwoorde vragen.

webdesign: A!tention