IJzerchloride installatie

Lever kunststoftechniek B.V. levert complete IJzerchloride installatie’s. Met name bij waterzuiveringen waar IJzer(II)chloride wordt gebruikt om fosfaten te binden maar ook IJzer(III)chloride waarmee in het water zwevende deeltjes worden gebonden. Kleinschalig routine onderhoud maar ook nieuwbouw projecten voor Akzo Nobel, Nuon, Essent, GDF Suez, Teijin Aramid en diverse andere opdrachtgevers. IJzerchloride opslag en leidingsystemen vragen om de hoogst denkbare inzet van kennis en vakmanschap. Risico’s met calamiteiten dienen, zeker met een IJzerchloride installatie, ten alle tijde worden voorkomen.

Materiaal keuze,

De juiste materiaal keuze wordt bepaald door de specifieke toepassing en de (maximale) temperatuur. De meeste kunststoffen hebben een redelijke tot goede resistente eigenschappen tegen FeCL2 en FeCL3. Onze voorkeur bij leidingwerk gaat vaak uit naar gelaste verbindingen van Polyetheen (HDPE), Polypropeen (PP) en PVDF. Deze kunststoffen zijn goed bestand tegen IJzerchloride. HDPE is UV licht bestendig en vrijwel onbreekbaar, maar ook PP is een verantwoorde keus. Technisch gezien is PVDF de beste keuze. PVDF is een high performer kunststof en zeer geschikt voor plaatsen waar gewerkt wordt met hoge(re) temperaturen.

Naast de gelaste leidingsystemen voldoet ook de gelijmde systemen van PVC-U en PVC-C goed als leiding- en constructiemateriaal. Wel verdiend het de voorkeur om ook PVC af te schermen tegen UV licht. PVC is veel breuk gevoeliger dan HDPE, PP en PVDF.

IJzerchloride dosering,

Om IJzerchloride veilig te doseren bouwen wij de pompen, drukhoudventielen, pulsatiedempers en flowmeters in een PVC pompkast. Vanaf de doseerkast komt een IJzerchlorideleiding naar het doseer- of injectiepunt. Deze leiding is in gebieden waar mensen werken meestal dubbelwandig uitgevoerd. De dubbelwandige leiding wordt altijd afgeperst op lekdichtheid zodat wij en onze klant zeker weten dat de installatie veilig is. Zowel de beschermbuis alsook de medium doorvoerende buis wordt getest. Indien IJzerchloride in een RVS leiding gedoseerd moet worden hebben wij daar een PTFE injecteur voor ontwikkeld die voorkomt dat de RVS leiding aangetast wordt door het chloride.

IJzerchloride vlekken,

Kenmerkend voor IJzercloride zijn de roestbruine vlekken, indien gewenst kunnen deze vlekken worden verwijderd met Oxaalzuur en met Citroenzuur. Na deze bewerking moet het zuur geneutraliseerd worden met een soda (natriumcarbonaat) oplossing of verdunde ammoniak. Vlekken op (werk) kleding kunnen nog wel eens verwijderd worden met een opgelost Rennies-tablet (mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat)

 

In het ABC register vind u meer informatie over;

Opslagtanks,

Doseertanks,

pompkasten,

doseer installaties,

lek- en opvang bakken

vulkasten,

Dubbelwandige leidingen

Pulsatiedemper

Vond u deze informatie nuttig en/of interessant, een actie via de social buttons hieronder wordt zeer op prijs gesteld door ons!

webdesign: A!tention