Trechter op maat

Lever Kunststoftechniek B.V. produceert vrijwel alle soorten en maten hoogwaardige kunststof trechters op maat. Vaak gaat het dan om eenmalige, een enkel stuk, of kleinere serie’s. De kunststof trechters die wij produceren worden gemaakt uit plaatmateriaal. De delen worden op maat gezaagd en vervolgens worden de delen samengesteld tot een hoogwaardige ronde, vierkante, rechthoekig model. Trechters gemaakt van HDPE (polyetheen) PP (polypropeen) PVC en PVDF worden bij ons in de fabriek op een hoogwaardige manier gelast.

Voedsel veiligheidssysteem, HACCP;

De modellen van HDPE (polyetheen) en PP (polypropeen) voldoen aan de HACCP en CPR-richtlijnen, ze zijn absoluut voedsel en milieu veilig.

* Geen microbiologische gevaren zoals schimmels, parasieten, bacteriën en virussen

* Geen Fysische gevaren, HDPE en PP kunnen niet of nauwelijks tot letsel lijden

* Geen chemische gevaren, deze kunststoffen hebben geen leak out en zijn volledig veilig voor flora en fauna.

Materiaal keuze trechter;

De eigenschappen van HDPE of pe is dat het materiaal een uitstekende chemische resistentie heeft. HDPE trechters worden meestal gemaakt van zwart plaatmateriaal. HDPE is echter ook te verkrijgen in een naturel kleur.(melkwit, half doorschijnend) HDPE is een zeer robuuste soort kunststof die makkelijk tegen een stootje kan.

De eigenschappen van Polypropeen (PP) is in grote lijnen gelijk met die van HDPE . Bovendien is deze kunststof iets vorm vaster of stijver en kan het een temperatuur aan van 80gr C. Kortstondig 100gr. C.

De eigenschappen van PVC is dat deze kunststof vrij stijf en daarmee vormvast is. PVC is wel gevoeliger voor breuk of uitbreken van randen of hoeken. Om die reden is PVC met name geschikt voor kleinere trechters. PVC kan een temperatuur aan van ca. 60 gr.C. Kortstondig 70 gr.C.

PVDF is een high performance kunststof. PVDF trechters worden ingezet bij kritische toepassingen waarbij hoge eisen gesteld zijn aan de chemische bestendigheid en de temperatuur. PVDF kan belast worden tot 120gr.C. en kortstondig tot ca. 150 gr.C.

De materiaal kosten van PVC, PP en HDPE ontlopen elkaar niet heel veel, PVDF is beduidend duurder.

trechter kunstof,stortkoker, polypropeen,

Een polypropeen trechter met randafzuiging

HDPE stortkokers, grote stortkokers, polyetheen trechters

HDPE conische stortkoker

stortkoker, kunststof, PP, PVDF, HDPE, PE

Trechter met een parabolische vorm

trechter op maat, mipolam, transparant, manchet, PVC-Z

PVC trechter gemaakt van transparant PVC-Z, zacht PVC

trechter op maat

Kunststof trechter op maat van transparant PVC.

Trechter op maat, kunststof trechters, HACCP,

Trechter gemaakt van HACCP proof materiaal; polypropeen

 

 

webdesign: A!tention