Verloop T-stukken en verdeelstukken

Lever Kunststoftechniek B.V. produceert verloop T-stukken en verdeelstukken voor zeer gunstige prijzen. Met name de T-stukken met een grote doorlaat en een kleine aftakking (tot 125mm) kunnen bij ons snel en voordelig worden gemaakt. Jaarlijks produceren wij vele T-stukken gemaakt uit hoogwaardige HDPE buis rond 315, 355, 400, 450, 500, 630 mm en ook nog wel eens nog grotere. Bij de eenvoudige versie voor drukloze leidingen volstaat een degelijke moflasverbinding, bij drukleidingen wordt de moflas extra verstevigd met een extruderlas.

Aansluiting op bestaande hoofdleiding;

Voor het maken van dienstleiding aftakkingen op grote bestaande leidingen kunnen afhankelijk van de uitgangspunten zoals een druk loze of hoge druk leiding gekozen worden uit diverse mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is een aansluiting met behulp van de vacuum elektrolastechniek waarbij het elektrolaszadel met behulp van een vacuum op een bestaande leiding wordt gelast. De voordelen van deze techniek is dat het aanboorzadel zich vormt naar de wellicht ovale buis. Zeker bij grote buizen in de grond, want die zijn na verloop van enige jaren niet meer zuiver rond, waardoor andere las methodes eerder falen. Een ander groot voordeel van de vacuum aanboorzadels is dat er geen reductie of vernauwing in zit. De nominale doorlaat is ook de werkelijke doorlaat. Neem contact met ons op als u meer informatie wil over het plaatsen vacuum elektrolas zadels.

Kleine aansluitingen op grote bestaande HDPE leidingen;

In sommige gevallen dient er een kleine T-inn worden gemaakt op een grotere HDPE leiding. Een van deze situatie’s is als er bijvoorbeeld een ontluchtingsleiding op de (nieuwe) persriool leiding gemaakt moet worden. Deze techniek kan alleen als coldtap, bij een lege drukloze leiding, de hoofdleiding wordt dan aangeboord en door middel van een moflastechniek wordt de kleine leiding conform de DVS norm 2207-1 direct haaks in de hoofdleiding gelast. Bij deze techniek is er geen groot en duur elektrolaszadel nodig. Voor de zekerheid wordt deze aftakking vaak voorzien van vier schoren zodat de buis bij de aansluiting niet extreem belast kan worden. Deze techniek is ook probleemloos uit te voeren bij hoge druk leidingen. De buis wordt niet verzwakt door deze techniek. Als er gebruik wordt gemaakt van een mechanisch aanboorzadel die niet wordt gelast dan ontstaat er rondom het aangeboorde gat wel een verzwakking. Deels wordt die opgevangen door het aanboorzadel, maar er ontstaat nogal eens na verloop van tijd toch een scheur in de drukleiding. Klik op deze link voor meer informatie over aanboringen onder druk, Hot-tap;

Behalve T-stukken produceren wij ook complete verdeelstukken / herders. Bij een te klein onderling verschil in diameter tussen de voedingsleiding en de aftakking dient de aftakking glasvezelversterkt te worden.

Stuur voor meer informatie of voor een offerte aanvraag een mail naar ons met een tekening of schets. U krijgt dan zo spoedig mogelijk ons advies en/of de offerte.

Moflasverbinding, moflasaansluiting, HDPE aftakking

HDPE verloop T-stuk 500x125x500 SDR 17,6

HDPE, Pe, T stuk, 400, 450, 500, 630, SDR 11, SDR 17,SDR 33

HDPE verloop T-stukken gelast conform DVS 2207

HDPE, Pe, verdeelstuk, herder, verloop T-stuk, kunststof,

HDPE verloop T-stuk 400x160x400, gelast conform DVS 2205.

Verloop T-stukken en verdeelstukken, HDPE verdeelstuk

HDPE verloop T-stuk 63×50 en 63×40 mm ter vervanging van een eboniet T-stuk.

 

webdesign: A!tention