Teflon

Teflon ® is de merknaam van polytetrafluoretheen (PTFE), een chemische verbinding die in 1938 ontdekt is door Roy Plunkett van de firma DuPont in de Amerikaanse staat New Jersey.
In 1949 werd het als commercieel product geïntroduceerd.Teflon®  is een etheenpolymeer waarin alle waterstofatomen vervangen zijn door fluor (halogeenalkeen). Het polymeer heeft een zeer grote lengte en is nog steeds een van de grootste moleculen. PTFE is een thermoplast, het laat zich echter niet makkelijk op een thermoplastische manier verwerken. In het algemeen gesteld kan PTFE niet gelast worden. Met specifieke niet door ons gebruikte technieken worden wel folie’s van PTFE gelast.

Een product dat erg lijkt op PTFE is PFA, PFA buizen / leidingen / fittingen kunnen wij wel gecertificeerd lassen.

Bij PTFE buis en slang kan er door middel van flair technieken solide verbindingen gemaakt worden, deze techniek gebruiken wij regelmatig bij dubbelwandige doseerleidingen.

Naast PTFE medium leidingen leveren en bewerken wij regelmatig Teflon®  tot een eindproduct. Een voorbeeld hiervan is onze PTFE injecteur die ingezet wordt bij injectie punten.

PTFE staf rondstaf volstaf

Zie voor prijzen de pagina; PTFE staf rondstaf volstaf

PTFE, Teflon, draaiwerk, bewerken, rondstaf

Het bewerken van een PTFE rondstaf op de draaibank

PTFE, teflon, berwerken, draaien, tappen, draadsnijden, onderdeel

PTFE injecteur t.b.v. chloordosering in een RVS procesleiding

webdesign: A!tention