Doseerkast voor chemie

Doseerkasten zijn bij ons vrijwel altijd maatwerk. Afhankelijk van het te doseren medium, EX zone, binnen of buiten opstelling, enkel of met dubbele pompen, bepalen wij samen met de klant de uitgangspositie voor een degelijk, veilig en doelmatig ontwerp.

Doseerkasten zijn altijd primair in het productie proces, uitval is altijd een verstorende factor waarbij de gehele productie stagnatie oploopt. Om die reden gebruiken wij zo veel mogelijk de meest hoogwaardige kunststof componenten van Europese producenten zoals George Fischer +GF+ en  ASV Stübbe. Componenten die op hun beurt in de meeste gevallen uit voorraad leverbaar zijn.

De keuze voor het type en merk doseerpomp maken we samen met de klant, maar ook hier zal ons advies zijn om te gaan voor degelijke (conventionele membraan) motor aangedreven pompen waarbij de follow up zo veel mogelijk gewaarborgd is. Wij adviseren een motor aangedreven pomp omdat deze een veel rustiger flow karakteristiek hebben. Bij magneet aangedreven pompjes verzorgt een magneet de arbeidsslag, kenmerkend is de felle pulsatie waardoor leidingen en slangen gaan mee bewegen.

Veiligheid;

Doordat alle gevoelige installatie delen veilig achter transparante kunststof ramen zitten wordt de veiligheid als eerste gewaarborgd.

Andere veiligheid verhogende componenten zijn;

Juiste type en goed ingestelde overdruk ventielen,

Pulsatie dempers

Toepassing van de juiste Elastomeren

Doseer installatie NaOH, Doseerkast

Pomp en doseer installatie in een doseerkast, overzichtelijk en veilig

 

membraanpomp, doseerpomp

Een motor aangedreven membraan doseerpomp met dubbele membranen.

 

webdesign: A!tention