Persriool HDPE persriolering PE-HD

Lever Kunststoftechniek B.V. is een specialist in het monteren van persriolering systemen. Onze specialiteit is het vakkundig lassen van HDPE leidingen en de montage van pompen, pomp putten, afsluiters en koppelingen.

Alle soorten aansluitingen of reparatiewerk op bestaande leidingsystemen van PVC, GY (gietijzer/gietstaal) maar ook op AC (asbest cement) is mogelijk met diverse buiskoppelingen.

Een HDPE/ PE-HD persriool die door middel van spiegellassen is gemaakt is het meest betrouwbare en duurzame systeem van alle soorten buis materiaal. HDPE is bestand tegen H2S gassen, zuur en basisch afvalwater, maar het belangrijkste is dat HDPE zonder problemen grondzettingen /verzakkingen kan volgen. Deze unieke eigenschap van HDPE bestaat uit het feit dat de polyetheen molecuulketens enigzins langs elkaar kunnen schuiven zonder dat de onderlinge verbinding verbroken wordt. Deze kruip eigenschap van polyetheen zorgt ervoor dat een HDPE buis niet alleen flexibel is maar ook in staat is om opgebouwde materiaal spanning te relaxeren.

Een goed aangelegde HDPE persriool leiding zal ‘nooit’ voor een calamiteit zorgen, alle (las) verbindingen zijn trekvast. Een HDPE leiding met een ontwerpdruk van 10 Bar zal pas bij een druk (golf / waterslag) van 20 bar of meer het begeven. Bij afpersen met een geleidelijke drukopbouw kan zeker met HDPE leidingen in de grond een druk worden gehaald tot wel 40 Bar. In de praktijk zullen dan de pakkingen tussen de flenzen eruit worden geperst en is de HDPE leiding nog intact. De unieke eigenschap van HDPE is dat door de materiaal eigenschappen onverwachte druk golven, zoals waterslag, probleemloos worden opgevangen.

 

Hydrostatische beproeving;

Bij een hydrostatische beproeving, ook wel het afpersen genoemd, wordt de leiding geheel met water gevuld. Het vullen van een persleiding gebeurt doorgaans met een foam-pig, deze schuimrubberen kegel wordt met water door de leiding geperst waardoor en de leiding gereinigd wordt en ontlucht. Daarna wordt er een schrijvende meter geïnstalleerd, die de druk in de leiding registreert op een ronddraaiende meter kaart. Na een succesvolle beproeving ontvangt u een hydrostatische beproevingsrapport.

afpersen leiding, hydrostatische beproeving persriool

Hydrostatische beproeving met een schrijvende meter

Voor meer informatie:

Persriool HDPE persriolering PE-HD

Lassen van een HD PE persriool 630mm

reparatie HDPE persriool

Spoed reparatie HDPE persriool (leiding aanpassen i.v.m. een defecte afsluiter)

persriool,aansluiting persleiding, HDPE buis, HDPE leiding

Montage van RVS T-stukken, afsluiters en koppelstukken (PVC-HDPE)

Afpersen leiding, drukproef,hydrostatische test

Afpersen van een persriool leiding, hydrostatische beproeving

 

Denso band,serie 712 FFR, serie 712 FFRe, serie712 FF

Montage van gietijzeren hulpstukken en flenzen met Denso vetband ingepakt

reparatie AC riool, persriool, FFR reductie, buiskoppeling

Aansluiting HDPE persriool op bestaande A.C. leiding

Persriool HDPE persriolering PE-HD, PVC bocht persriool

PVC bochtstuk door grondverzakking gescheurd

corrosie gietstalen leiding, H2S persriool

Giet- staal en ijzer corroderen vaak van binnen uit. Buitenzijde is nog gaaf maar door inwerking van H2S of zuur afvalwater wordt de leiding ongemerkt aangetast.

webdesign: A!tention