Doseerinstallatie ontwerp en veiligheid

 

Lever Kunststoftechniek B.V. ontwerpt en levert complete chemie doseerinstallatie’s. Van eenvoudige opstellingen tot de meer complexe opstellingen. De systemen die wij ontwerpen in samenspraak met onze klant zijn strak en overzichtelijk opgebouwd.

Onze filosofie,

Een overzichtelijke opbouw vergt vaak meer inbouw ruimte in de doseerkast, maar een belangrijk voordeel is dat in één oogopslag duidelijk is wat bijvoorbeeld de zuigleiding, de persleiding of de eventuele overdrukleiding is. Daarmee is ook overzichtelijk welke componenten welke functie hebben, het gaat dan om pulsatie demper(s), drukhoudventiel(en), terugslagklep(pen), overstortventiel(len), overdrukbeveiliging, filters en andere veiligheden. Wij vinden deze uitgangsgedachte te prevaleren dan alleen te letten op de kostprijs.

Veiligheid,

Bij een overzichtelijke opstelling is veel minder kans op het maken van bedieningsfouten door een (proces) operator. Reeds bij het maken van het ontwerp anticiperen wij op menselijke fouten en/of vergissingen.

Wij zien onze insteek dan ook als een belangrijke preventieve veiligheidsmaatregel.

Kwaliteit,

Het systeem wordt (zo veel mogelijk) opgebouwd met componenten die wij standaard zelf op voorraad hebben ( b.v. GF kogelkranen in alle soorten en maten) voor de pompen kiezen wij bij voorkeur voor doseerpompen die aangedreven worden met een motor. Motor aangedreven membraan pompen hebben een rustiger flow karakteristiek. De goedkopere magneet pompjes hebben een sterkere pulsatie slag waardoor het systeem mechanisch veel meer wordt belast. (de leidingen hoor je dan mee “klappen” met elke slag dat het pompje maakt) Onze eerste keus is voor leveranciers die in Nederland een ruime voorraad aan spare materiaal hebben liggen.

Onderhoud,

Belangrijke systemen zijn doorgaans voorzien van twee pompen. Ook hier zijn wij altijd zeer alert op de juiste mogelijkheden om veilig onderhoud aan de pomp(en) te kunnen plegen. Op de juiste plaatsen een spoel en drain aansluiting met connectoren(slangaansluitingen) die onze klant in gebruik heeft zodat bij onderhoud de monteur of procesoperator veilig en goed zijn werk kan doen.

Meer informatie over doseerinstallatie’s; 

Doseerinstallatie informatie Algemene informatie

Opslagtanks

Doseertanks

* Pompkasten

lek- en opvang bakken

vulkasten

Dubbelwandige leidingen

pulsatiedemper

* Gaswasser zoutzuurdamp en ammoniakgas

 

Doseerinstallatie ontwerp en veiligheid,chemie, chloordosering, BRL-K903, chloorbleekloog, natriumhypochloriet, pompopstelling chemie

dubbelwandige tank en leidingwerk en een afgeschermde pompopstelling voor chloor dosering

webdesign: A!tention