Moflassen

Moflassen is een zeer beproefde kunststof lastechniek. In de jaren vijftig en zestig was het de meest gebruikte lasmethode om buizen en fittingen aan elkaar te lassen. Deze lastechniek dient niet te worden verward met elektromoflassen die later is ontwikkeld. Bij kleinere diameters is het nog altijd een beproefde las methode.

Lever Kunststoftechniek B.V. moflast conform de DVS 2207 polyetheen, polypropeen en PVDF met een moflasmachine. Bij deze vorm van lassen, waarbij een verwarmingselement benodigd is, wordt het buis uiteinde in de mof van de fitting geschoven zonder gebruikmaking van aanvullende materialen.

Het buis uiteinde en de fittingmof worden verwarmd tot de las temperatuur met behulp van een lasbus en een puntstuk en vervolgens op elkaar gedrukt.

De maten van buiseind, fittingmof en verwarmingselementen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de lasdruk tijdens het lassen wordt opgevoerd en een homogene verbinding ontstaat.

Lever Kunststoftechniek B.V. heeft hiervoor een moflasmachine waarmee wij buizen en fittingen kunnen lassen tot een diameter van 125mm.

moflas machine, moflas polypropeen, moflas polyetheen, moflas PVDF

Moflas machine voor HDPE, PP, PVDF

PVDF moflas, moflassen, polypropeen moflassen, PP moflassen

PVDF moflassen

Moflassen, kunststof moflas

Moflas gereedschap 50 jaar geleden, De ijzeren mof en doorn werden met een open vlam verwarmd. Met een speciaal vetkrijt kon worden gecontroleerd of het ijzer op de goede temperatuur was. Het krijtje smolt dan. Zo werd bijvoorbeeld Vulcathene gelast.

Link naar oude documentatie; Eriks N.V. Vulcathene

webdesign: A!tention