PVDF eigenschappen

PVDF (Polyvinyldieenfluoride) geldt als een echte “High Performance” kunststof en is zeer geschikt voor het transport van sterke zuren, pure en demi water, waterstofperoxide en tevens geschikt voor sterilisatie met behulp van heet water, stoom, chemicaliën of ozon. Dankzij de uitstekende chemische bestendigheid wordt dit materiaal ook veel gebruikt in systemen voor chemicaliën distributie.

PVDF is zeer goed temperatuur bestendig en heeft zelfs onder zeer zware omstandigheden een lange levensduur. Omdat het een heel zuiver materiaal is zonder toevoegingen loogt PVDF niet uit. Het uitlogen wordt ook wel de ‘Leach out” genoemd of de contaminatie.

In situatie’s waar high purity vereist is wordt er materiaal gebruikt dat na de productie is gereinigd. Spuitgiet onderdelen zoals kogelkranen zijn in enige mate besmet met silicone olie. Bij kritische toepassingen zoals bij high purity systems wordt PVDF gebruikt dat bij de product fabrikant gereinigd is in een cleanroom en in de cleanroom dubbel verpakt wordt.

De meest ideale lasmethode om PVDF buizen, kogelkranen en hulpstukken aan elkaar te lassen is met een infrarood (IR) lasmachine. Hierdoor ontstaat slechts een kleine en gladde lasril. Op deze link ziet u hoe een PVDF infraroodlas wordt gemaakt bij ons in de werkplaats.

 Polyvinylideenfluoride buis, PVDF leiding, IR lassen, infrarood lassen, gecertificeerd kunststof lassen

Het infrarrood opwarmen van de lasoppervlakken

George Fischer IR 63 plus PVDF lassen

De las koelt af terwijl de IR machine het gehele lasproces continu bewaakt

gecertificeerd Polyvinylideenfluoride buis leiding lassen

Een goedgekeurde, gelabelde en gedocumenteerde PVDF las

 

Behalve hoogwaardig laswerk ten behoeve van PVDF buizen en appendages lassen wij ook volgens de DVS norm 2207-3 PVDF constructies al dan niet glasvezel versterkt met heetgas of draadlas apparatuur.

PVDF trechter

Trechter van Polyvinylideenfluoride

PVDF lassen, DVS2207/3, lastoevoeging, lasdraad

Polyvinylideenfluoride lasdraad voor het draadlassen of heet gaslassen

 

 

 

 

webdesign: A!tention