PE lassen

PE lassen is een veel gebruikte afkorting van het lassen van polyetheen. Wij noemen polyetheen HDPE (hogedichtheidpolyetheen). PE kan zeer goed gelast worden op diverse manieren. Voor buis materiaal is spiegellassen de meest gebruikte lasvorm, maar ook elektromoflassen wordt met name bij ondergrondse leidingen ook veel toegepast. Grote drukloze leidingen kunnen ook goed met een extruder (link video) worden gelast.

Bij plaatmateriaal zoals de bouw van een opslagtank of doseertank wordt er gebruik gemaakt van draadlassen. Draadlassen wordt ook wel heet gaslassen genoemd en is één van de oudste maar nog altijd een veel toegepaste lastechniek in de kunststof apparatenbouw. Reeds in 1952 werd PE al gelast met behulp van een speciale kunststof lasbrander. Deze brander werd verwarmt met acethyleen of met lichtgas, aan de voorkant van de brander zat een metalen buisje waar stikstofgas uitkwam met een temperatuur van ca. 300 gr. C. Deze lastechniek heet daarom heet gaslassen. Op de pagina heetgaslassen of draadlassen vind u nog veel meer achtergrond informatie over het lassen van PE. Wilt u een video zien over het lassen van PE; Heetgaslassen of een video van pe draadlassen

Om twee PE platen aan elkaar te lassen of een romp van een tank te lassen gebruiken wij een stomplasbank. Ook hiervan is een video gemaakt; stomplasbank (op de video wordt een plaat HDPE naturel gelast)

PE lassen, PE tank, HDPE tank, opslagtank

Twee HDPE tanks, de opvangbak is van pe naturel en de binnentank is van zwart pe.

PE lassen, spiegellassen

PE spiegellassen

PE lassen, hdpe extruderlassen

PE extruderlassen

electromof lassen, electromoflaszadel

PE electromoflas zadel

accu bakken

pe accubakken

PE lassen, PE lekbak

PE lekbak op maat gemaakt.

 

webdesign: A!tention