Opvangbak kunststof

Lever Kunststoftechniek B.V. produceert alle soorten en maten hoogwaardige kunststof opvangbakken. Vaak gaat het dan om eenmalige, een enkel stuk, of kleinere serie’s. De opvangbakken of lekbakken die wij produceren worden gemaakt uit massief homogeen plaatmateriaal. De delen worden op maat gezaagd en vervolgens worden de platen samengesteld tot een hoogwaardige ronde, vierkante, rechthoekige of ovale bak. Bakken gemaakt van HDPE (polyetheen) PP (polypropeen) PVC en PVDF worden bij ons in de fabriek op een hoogwaardige manier gelast. De bakken voldoen aan de CPR-richtlijnen, zijn voedsel en milieu veilig.

De eigenschappen van HDPE of pe is dat het materiaal een uitstekende chemische resistentie heeft. HDPE bakken worden meestal gemaakt van zwart plaatmateriaal. HDPE is echter ook te verkrijgen in een naturel kleur.(melkwit, half doorschijnend) HDPE is een zeer robuuste soort kunststof die makkelijk tegen een stootje kan. Deze HDPE wordt ook vrijwel altijd toegepast bij IBC containers. IBC containers zijn de draadgaas containers waarin een tank staat.

De eigenschappen van Polypropeen (PP) is in grote lijnen gelijk met die van HDPE . Bovendien is deze kunststof iets vorm vaster of stijver en kan het een temperatuur aan van 80gr C. Kortstondig 100gr. C.

De eigenschappen van PVC is dat deze kunststof vrij stijf en daarmee vormvast is. PVC is wel gevoeliger voor breuk of uitbreken van randen of hoeken. Om die reden is PVC met name geschikt voor kleinere lek of opvangbakken. PVC kan een temperatuur aan van ca. 60 gr.C. Kortstondig 70 gr.C. Naast de grijze PVC bakken maken we ook PVC bakken van transparant materiaal. PVC transparant is wel (heel) iets blauw/grijs.

PVDF is een high performance kunststof. PVDF bakken worden ingezet bij kritische toepassingen waarbij hoge eisen gesteld zijn aan de chemische bestendigheid en de temperatuur. PVDF kan belast worden tot 120gr.C. en kortstondig tot ca. 150 gr.C.

De materiaal kosten van PVC, PP en HDPE ontlopen elkaar niet heel veel, PVDF is beduidend duurder.

Bakken van acrylaat (plexiglas/perspex/pmma) worden meestal verlijmd. Ook is het op deze wijze mogelijk bakken te maken met bijzondere vormen of uitsparingen. Op locatie kunnen opvang en lekbakken worden gemaakt met buis doorvoeren.

De kunststof bakken worden in eigen beheer op maat gemaakt, vrijwel alle maten zijn leverbaar, geen onnodig ruimte verlies! Naast bakken met daarin kunststof pallets maken we ook bakken met GVK roosters.

Naast op maat gemaakte kunststof bakken leveren wij ook bakken met deksel. Ook grote bakken met grote deksels van kunststof zijn leverbaar.

Een opvangbak op maat gemaakt is vaak niet duurder dan een standaard bak, echter voor onze klant vaak wel veel nuttiger te gebruiken.

Graag maken we voor u een offerte, mail een schets of tekening naar ons door en vermeld de toepassing, het medium wat u wil opvangen en of de bak binnen of buiten komt te staan.

kunststof opvangbak, lekbak,

Een HDPE opvangbak

Opvangbak kunststof, lekbak, polyetheen bak

Opvangbak kunststof gemaakt van “onverwoestbaar” HDPE

 

 

 

 

 

 

webdesign: A!tention