Buigen van kunststof

Het buigen van kunststof is bij veel kunststoffen goed mogelijk. Deze kunststoffen worden thermoplasten genoemd, indien ze op de juiste wijze worden verwarmd kunnen ze vervormd worden. Lever Kunststoftechniek B.V. heeft diverse machine’s om kunststoffen te kunnen buigen. De meeste kunststoffen zoals PVC en acrylaat worden door middel van infrarood warmte verwarmd op een speciaal daarvoor gemaakte buigbank. De temperatuur op deze buigbank is traploos in te stellen zodat er niet meer warmte dan nodig in de te buigen plaat wordt gebracht. Hierdoor ontstaan zo min mogelijke inwendige materiaal spanningen. Behalve vervormen op de buigbank kunnen ook platen van ca. 1000x2000mm in de speciale (vinidur) oven. Als de plaat op temperatuur is dan kan deze met behulp van een mal vervormd worden. Polycarbonaat (lexan) wordt bij voorkeur koud gezet, dit om latere (maanden/jaren) haarscheurtjes in de buignaad te voorkomen.

Lever Kunststoftechniek B.V. kan ook hoog moleculair polyetheen buigen, zie voor meer informatie over buigen van HMPE, UHMPE, werkstoff-S, PE-HM 500 en PE-UHM 1000

Video van het warm buigen van een transparante PVC buis; PVC buis buigen

buigen van kunststof, PVC buis, warm vervormen, polypropeen, poletheen, HMPE, PE-UHM, acrylaat

Veel thermoplasten zijn uitstekend warm te vervormen

buigen van kunststof, pvc buis buigen

PVC buis buigen volgens klant specificatie. Uiteinden van de buis op slang maat afgedraaid.

Acrylaat buigen, plexiglas buigen

Acrylaten raam rond gebogen in de radius van de RVS buis.

 

buigen van kunststof, plexiglas raam, ruit, boot, acrylaat

Een acrylaat raam voor een sportboot op maat gemaakt

Vond u deze informatie nuttig en/of interessant, een actie via de social buttons hieronder wordt zeer op prijs gesteld door ons!

webdesign: A!tention