PVC lassen

PVC lassen is één van de meest toegepaste lastechnieken in de kunststof apparatenbouw. Reeds in 1950 werd PVC al gelast met behulp van een speciale kunststof lasbrander. Deze brander werd verwarmt met acethyleen of met lichtgas, aan de voorkant van de brander zat een metalen buisje waar stikstofgas uitkwam met een temperatuur van ca. 300 gr. C. Deze lastechniek, PVC lassen,  heet daarom heet gaslassen. Op de pagina heetgaslassen of draadlassen vind u nog veel meer achtergrond informatie over het lassen van PVC. Wilt u een video zien over het lassen van PVC; PVC lassen

Op deze pagina’s ziet u diverse apparaten die gemaakt zijn uit PVC plaat en die door middel van PVC heet gaslassen geconstrueerd zijn.

Pompkasten Op de foto’s op deze pagina ziet u diverse modellen van PVC pompkasten.

Acrylaat Op deze pagina informatie over acrylaat maar ook diverse foto’s en tekst van het lassen van PVC aan acrylaat.

Op de pagina PVC Trovidur geschiedenis museum vind u een stuk over de geschiedenis van het lassen van PVC met zeer boeiende foto’s en diverse links naar het Duitse trovidur museum. Erg mooi is de link naar  Der große TROVIDUR-Verkaufsprospekt von 1954. ( als u deze pagina leuk vind mag u deze link niet missen, een like wordt op prijs gesteld!)

PVC lassen, Kunststof maatwerk

Maatwerk in kunststof; PVC transparant gelast aan PVC-U.

PVC lassen, maatwerk in kunststof

PVC is uitstekend te lassen aan Acrylaat, dan zijn er zeer mooie constructie’s en test opstellingen mogelijk.

 

PVC lassen

PVC lassen

webdesign: A!tention