hoog frequent testen tester

In de kunststof apparatenbouw maken wij gebruik van de goede elektrische weerstand eigenschappen van kunststof. Door deze eigenschap is het met een hoog frequent tester eenvoudig om met behulp van een zeer hoge spanning van 5000 tot 55.000 volt kleine onvolkomenheden op te sporen. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld haarscheurtjes in een PVC liner in een GVK tank maar ook losgescheurde lasnaden in tanks, bassins en bakken.

Op deze wijze wordt ook de Densoleen band getest die op ondergrondse leidingen is aangebracht. De testspanning is voor de Densoleen S10 20 Kv.

Werking hoog frequent tester;

In het Engels wordt deze tester de Spark Tester genoemd. Tijdens het werk met deze test apparatuur ontstaat een doorlopende lichtblauwe verspreide vonkenboog naar het te testen oppervlak. Zodra er een oneffenheid in de buurt komt van deze boog concentreert de verspreide  boog zich tot één doorlopende vonk die de weg van de minste weerstand opzoekt. Scheurtjes die met het blote oog niet waarneembaar zijn worden zo feilloos opgespoord. De stroomsterkte is zeer laag en daardoor veilig voor de mens, wel wordt er gewerkt met een hoge spanning die vergelijkbaar is met statische elektriciteit. In het algemeen wordt er bij kunststof getest met een spanning van 5KV per mm plaatdikte.

Vonk testrapport;

Na beproeving wordt er door ons een vonk testrapport gemaakt met het verslag van de beproeving.

 

Leveranciers hoog frequent testers;

Wij kunnen met een 6 volt apparaat in besloten ruimtes testen (met de Elmed Heiligenhaus tester;  http://www.isotest.de ) maar ook met de handzame tester van Buckley’s ( http://www.buckleys.co.uk ) In Nederland; http://www.brateq.nl/

 

Afvonken, hoog frequent testen, Densoleen

Met de hoog frequent tester wordt gecontroleerd of de Denso band correct is aangebracht.

webdesign: A!tention