polyesterhars type

Onverzadigde polyesterharsen zijn onder te verdelen in diverse type’s :

1 . harsen op basis van orthoftaalzuur.

Deze harsen zijn over het algemeen goed bestand tegen water , verdunde zuren, zwakke alkalioplossingen, de enkele oplosmiddelen, zouten, enz.

2 . harsen op basis van isoftaalzuur.

Deze hebben t.o.v. orthoftaal zure harsen een verbeterde bestendigheid tegen alle bovengenoemde groepen, vooral ten opzichte
van alkaliën . Ook de temperatuurbestendigheid is beter .

3 . harsen op basis van bisfenol A . (vinylester)

Deze hars is met name bekend als een vinylesterhars. Hier is bij de hoogwaardige soorten vinylester in veel gevallen de chemische bestendigheid beter dan bij de orthof – en isoftaal zure harsen, ook bij hogere temperaturen. Bisfenol -polyesters worden vooral daar toegepast , waar maximale eisen aan de chemische bestendigheid wordt verlangd en vaak in combinatie met hoge temperaturen. Een andere reden om een vinylester te gebruiken is het feit dat vinylesters niet gevoelig zijn voor osmose.

DSM in Nederland is wereldwijd een grote producent van onverzadigde harsen. Ook zij hebben een boeiend stuk over de geschiedenis en de huidige ontwikkeling van een door hun geproduceerde hars op hun website; Atlac bisfenol A vinylesterharsen

 

Andere relevante pagina’s zijn;

Glasvezel matten en roving

polyester verwerking GVK

Vond u deze informatie relevant en /of interessant? Een bedankje of het delen van de informatie via een like, tweet of een Google+ wordt door ons zeer gewaardeerd!

Indien u deze informatie op uw website wil gebruiken dient u een bronvermelding te plaatsen met een link naar deze website.

Mist u bepaalde informatie; laat het ons weten, dat stellen wij zeer op prijs!

webdesign: A!tention