Aanboringen onder druk

Het maken van solide aanboringen onder druk is een handeling waarbij geen fouten gemaakt mogen worden. Het maken van een hottap op een HDPE / PE leiding is een handeling die vaak voorkomt bij onder andere gas en drinkwater leidingen. In onze branche worden hottaps ook regelmatig gemaakt op ondergrondse brandblus- en sprinkler leidingen, koelwaterleidingen en persluchtleidingen. Naast aanboringen onder druk maken we ook regelmatig coldtaps, in deze situatie is alleen een extra aftakking van de hoofdleiding benodigd en kan de hoofdleiding enkele uren drukloos worden gemaakt. Met de huidige elektrolastechnieken is het maken van een aanboring zonder risico te doen. Desondanks gaat het ook nog wel eens mis, zie voor meer info; pe elektromoflassen

Tegenwoordig is het ook mogelijk aanboorzadels te plaatsen met een grote aftakking. Het bijzondere eraan is niet alleen de diameter maar ook het feit dat de doorlaat geen vernauwing heeft op de overgang van hoofdleiding en het pe aanboorzadel.

Deze zadels worden gefabriceerd door Friatec onder de naam;  Spigot Saddles SA-XL and Repair Saddles RS-XL

Aanboringen onder druk, pe aanboorzadel

PE aanboorzadels gelast op een HDPE bluswaterleiding.

pe aanboorzadel, elektromofzadel

Het onder vacuüm lassen van een grote aftakking. Dit innovatieve systeem is van Friatec en is bijzonder omdat de doorlaat geen vernauwing heeft.

webdesign: A!tention