Kunststof bakken op maat

Lever Kunststoftechniek B.V. produceert vrijwel alle soorten en maten hoogwaardige kunststof bakken op maat. Vaak gaat het dan om eenmalige, een enkel stuk, of kleinere serie’s. De kunststof bakken die wij produceren worden gemaakt uit plaatmateriaal. De delen worden op maat gezaagd en vervolgens worden de platen samengesteld tot een hoogwaardige ronde, vierkante, rechthoekige of ovale bak. Bakken gemaakt van HDPE (polyetheen) PP (polypropeen) PVC en PVDF worden bij ons in de fabriek op een hoogwaardige manier gelast. De bakken voldoen aan de CPR-richtlijnen, zijn voedsel en milieu veilig.

Materiaal eigenschappen;

De eigenschappen van HDPE of pe is dat het materiaal een uitstekende chemische resistentie heeft. HDPE bakken worden meestal gemaakt van zwart plaatmateriaal. HDPE is echter ook te verkrijgen in een naturel kleur.(melkwit, half doorschijnend) HDPE is een zeer robuuste soort kunststof die makkelijk tegen een stootje kan. Deze HDPE wordt ook vrijwel altijd toegepast bij IBC containers. IBC containers zijn de draadgaas containers waarin een tank staat.

De eigenschappen van Polypropeen (PP) is in grote lijnen gelijk met die van HDPE . Bovendien is deze kunststof iets vorm vaster of stijver en kan het een temperatuur aan van 80gr C. Kortstondig 100gr. C.

De eigenschappen van PVC is dat deze kunststof vrij stijf en daarmee vormvast is. PVC is wel gevoeliger voor breuk of uitbreken van randen of hoeken. Om die reden is PVC met name geschikt voor kleinere lek of opvangbakken. PVC kan een temperatuur aan van ca. 60 gr.C. Kortstondig 70 gr.C. Naast de grijze PVC bakken maken we ook PVC bakken van transparant materiaal. PVC transparant is wel (heel) iets blauw/grijs.

PVDF is een high performance kunststof. PVDF bakken worden ingezet bij kritische toepassingen waarbij hoge eisen gesteld zijn aan de chemische bestendigheid en de temperatuur. PVDF kan belast worden tot 120gr.C. en kortstondig tot ca. 150 gr.C. Klik op deze link voor meer informatie over;  PVDF.

De materiaal kosten van PVC, PP en HDPE ontlopen elkaar niet heel veel, PVDF is beduidend duurder.

Bakken van acrylaat (plexiglas/perspex/pmma) worden meestal verlijmd. Ook is het op deze wijze mogelijk bakken te maken met bijzondere vormen of uitsparingen. Op locatie kunnen opvang en lekbakken worden gemaakt met buis doorvoeren.

Grote kunststof bakken op maat;

De kunststof bakken worden in eigen beheer op maat gemaakt, ook grote bakken, daardoor geen onnodig ruimte verlies bij u! Naast bakken met daarin kunststof pallets maken we ook bakken met GVK roosters.

Naast op maat gemaakte kunststof bakken leveren wij ook bakken met deksel. Ook grote bakken met grote deksels van kunststof zijn leverbaar.

We brengen graag een scherpe offerte uit op uw aanvraag voor het maken van een opvangbak, lekbak, mengbak, stortbak, accubak, Big-Bag-bakken, kweekbak, etc.

Neem voor uw aanvraag bij voorkeur contact op per E-mail, beantwoord deze vragen;  Vragenlijst kunststof bakken en voeg een tekening of schets toe van de bak die gemaakt moet worden.

Prijzen van kunststof bakken;

Een kunststof bak die op maat wordt gemaakt kost aan arbeid en materiaal minimaal €100,00, gemiddeld kost het maken van één enkel stuk bak ca. 3 manuren vermeerderd met het benodigde materiaal kost een kunststof bak tussen de € 200,00 en € 400,00 euro. Bij seriematig werk, meer dan vier bakken, zal de prijs sterk dalen vanwege de efficiency voordelen.

Kunststof bakken op maat, HDPE lekbak, kunststof lekbak

Een kunststof lekbak op maat gemaakt. Ruimte besparend en dikwijls niet veel duurder dan een standaard bak.

Kunststof bakken op maat

Kunststof bakken op maat, HDPE lekbak

kunststof bakken op maat, HDPE bak, Polypropeen bak, mengbak, opvangbak, lekbak,

Een polypropeen naturel bak voor desinfectie van machine onderdelen

kunststof bakken op maat, PVDF bak, PVDF spoelbak

Een PVDF bak bestand tegen warm zoutzuur

Opvangbak,  kunststof lekbak, polyetheen bak

HDPE opvangbak

Vond u deze informatie relevant en /of interessant? Een bedankje of het delen van de informatie via een like, tweet of een Google+ wordt door ons zeer gewaardeerd!

Indien u deze informatie op uw website wil gebruiken dient u een bronvermelding te plaatsen met een link naar deze website.

Mist u bepaalde informatie; laat het ons weten, dat stellen wij zeer op prijs!

(zoekwoord gerelateerde namen zijn; lekbakken kunststof,  kunstof bakken, plastic bakken en kunststofbakken)

webdesign: A!tention