HMPE UHMPE PE-HML PE-HMG PE UHMW

UHMPE, PE-HML, PE-HMG, PE 500, PE 1000, vervormen

Hoog moleculair PE kan bij ons warm vervormd worden

HMPE en UHMPE / PE UHMW (polyethylene ultra high molecular weight) behoren tot de technische kunststoffen. Door de unieke eigenschappen van deze deelkristallijne hoogmoleculaire polyetheen soort wordt dit materiaal veel toegepast vanwege zijn hoge slijtvastheid. Naast deze eigenschap is het ook vochtafstotend, volledig goedgekeurd voor contact met levensmiddelen, heeft een lage wrijvingscoëfficiënt en er hecht nauwelijks vuil aan. En daarbij is het een duurzame en milieu vriendelijk kunststof die voor zeer veel toepassingen geschikt is.

HMPE 500 of PE-HML 500

Polyetheen 500 (Hoog Moleculair Poly Etheen) heeft een moleculair gewicht van 500.000g/mol. Deze polyetheen soort is goed lasbaar en warm vervormbaar derhalve kunnen er zeer slijt- en slagvaste voorwerpen van gemaakt worden. Derhalve zeer geschikt voor het maken van allerhande apparaten en toepassingen bij plaatsen waar de voedselveiligheid voorop staat.

PE-HML 500, HMPE 500, buigen, warmvervormen

HMPE 500Hoog moleculair PE in een radius gebogen

UHMPE 1000, PE UHMW of PE-HMG1000

Ultra Hoog Moleculair Poly Etheen (UHMPE) heeft een nog veel hoger moleculair gewicht en is derhalve nog slijt- en slagvaster dan HMPE500. UHMPE kan echter niet gelast worden. Wel kunnen wij ook deze PE soort in onze speciale oven warm vervormen. In deze oven wordt het materiaal geleidelijk zodanig verwarmd dat het product met behulp van een mal warm vervormd kan worden. Daarna gaat het product met mal weer in de oven om geleidelijk af te koelen. Op deze wijze blijven de unieke eigenschappen van dit materiaal behouden.

UHMPE is ook heel bekend als werkstoff S. UHMPE wordt ondermeer veel gebruikt als ketting- en transportbandgeleiding maar ook voor glijblokken om een heel voetbalveld (Gelredome) heen en weer te kunnen schuiven.

Wilt u meer informatie over het laten lassen van PE500 of andere bewerkingen zoals warm vervormen, draaien, frezen, zagen van UHMPE neem dan contact met ons op, E-mail; info@leverkunststoftechniek.nl

UHMPE, PE-HM 500, PE-HM 1000, buigen, rond

Hoog Moleculair polyetheen Werkstoff-S warm vervormd

webdesign: A!tention