Densoleen band

Densoleen band of Densoband is een beproefd middel tegen corrosie van stalen leidingen is de grond. In sommige situaties worden ook RVS leidingen ingewikkeld met Densoleen band.

Nieuwe generatie Densoleenband;

Was in 1927 Densoband gemaakt van linnen wat ingesmeerd was met vaseline, tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Densoleen band dat gemaakt is van butylrubber. De unieke eigenschap van dit materiaal is dat het koud vulkaniserend is. Na het aanbrengen van de benodigde lagen versmelten de lagen aan elkaar. De nieuwe generatie Denso-band is de Densoleen S10, deze band geeft een volledige afsluiting voor waterdamp en de meeste gassen. Naast dit type band is er ook de Densoleen R20 en de Densoleen R20HT voor koelleidingen en warme leidingen. Meer informatie over de verschillende Densoleen Butylrubber producten.

 

Isoleren met Densoleenband S10;

Om een goede hechting te krijgen op stalen en RVS leidingen worden deze eerst voorzien van een laag primer, de Densoleen-Primer HT. Over de primer worden er twee lagen Densoband aangebracht met een overlap van minimaal 50%.

Om een volledige dichting te krijgen bij flenzen wordt deze opgevuld met Denso-Kit W of de WS uitvoering. Na het vormen van een gelijkmatige bolvorm worden er radiaal stroken Denso band aangebracht van 50 mm breed. Daarover heen wordt radiaal een laag Desoband aangebracht van 30 mm breed.

 

Testen op laagdikte en lek dichtheid;

Densoband kan zeer effectief worden getest op lekdichtheid met een hoog frequent tester. Met een hoog frequent tester wordt de beklede buis afgevonkt met 20 KV. Zodra de elektrische weerstand van de Densoband te laag is door een beschadiging of onvoldoende laagdikte zal er een vonk overslaan van het test apparaat naar de leiding. Met deze testwijze is er met zekerheid te zeggen of de isolatie aan de gestelde eisen voldoet.

Meer informatie over Hoog frequent testen en afvonken.

 

Prijzen Densoleenband S10;

1083 Densoleen Primer HT 1liter  €      44,62
     
1084 Densoleen band S10 50mm breed rol 15meter  €      37,12
     
1085 Densoleen band S10 30mm breed rol 15meter  €      25,88
     
1086 Densokit type W staven 1 kg.  €      31,63

Bovenstaande prijzen zijn bruto, ex. btw en af fabriek. Graag bieden wij u voor uw project een offerte aan. Mail uw aanvraag naar info@leverkunststoftechniek.nl

Densoleen Primer HT, aanbrengen Densoband, Densoleen S10

Ondergrondse afsluiter in de Densoleen-Primer HT gezet.

Denso kit, Densoband, Densoleen band

Aanbrengen van de Denso kit om de uitstekende bouten en holle ruimtes op te vullen.

 

Densokit, Densoband, Densoleen S10

De kit wordt in een bolvorm geboetseerd.

Densoleen band S10, inwikkelen van een flens met Densoband

De onderlaag wordt axiaal aangebracht en daaroverheen komt de radiaal de tweede laag Densoleen band.

 

testenleiding isolatie met een hoog frequent tester

Testen op lekdichtheid met een hoog frequent tester.

 

Corrosie bescherming ondergrondse afsluiters met Densoleen band

Alle verbindingen zijn 100% afgedicht met Densoleen band. De afsluiters zelf hebben een epoxy coating en daarmee een voldoende bescherming tegen corrosie.

 

 

webdesign: A!tention