Frank wikkelbuis HDPE buis

Lever Kunststoftechniek B.V. is een gecertificeerd bedrijf om de Frank wikkelbuis en hulpstukken van de Firma Frank -gmbh (link naar Nederlandstalige website van Frank) te mogen lassen. De lastechniek is een elektrolasverbinding. In de mofeind van de wikkelbuis is een weerstandsdraad aangebracht die met een speciale omvormer van Frank op de juiste lastemperatuur wordt gebracht.

Wij zijn zeer te spreken over de hoge kwaliteit en de bereidheid van de firma om project matig mee te denken. Waar wij ook content over zijn is de relatief eenvoudige manier om de gemaakte lassen te testen op de lekdichtheid. Omdat er nogal eens onder (zeer) moeilijke omstandigheden gewerkt moet worden kan het gebeuren dat een aansluiting wel goed gelast is maar dat er toch een lek in zit. Deze kan dan door ons zonder problemen met een extruder worden afgelast. Dit is bij Frank wikkelbuizen mogelijk omdat zij met een hoge kwaliteit polyetheen (HDPE) werken.

PKS profielwikkelbuizen;

Kenmerkend voor de PKS profielwikkelbuis is dat nadat de wikkelbuis is geproduceerd de buis wordt versterkt met een rond profiel. Op deze wijze ontstaat er een lichte hoogwaardige buis die een hoge ringstijfheid heeft. In het verleden zijn wel PE buizen toegepast met een SDR van 33. (pagina uitleg SDR waarde bij kunststof buis) Deze buizen kunnen slechts een lichte grond druk aan, de PKS buis kan met het zelfde gewicht wel een hoge grondbelasting c.q. verkeersbelasting aan.

Specialisten;

Wij zijn sterk in maatwerk, daar waar standaard oplossingen niet mogelijk zijn. Zoals op onderstaande foto’s te zien is waar wij de Frank wikkelbuis hebben gebruikt voor een luchtkanaal onder een gebouw door. Alle aansluitingen en verlopen, van rond naar rechthoek, prefab gemaakt en op locatie lekdicht gemonteerd.

Voor grotere Infra projecten verwijzen wij u graag naar ons gerenommeerd collega bedrijf; Beuker Kunststoffen

Frank wikkelbuis HDPE buis

Op locatie twee Frank bochten aan elkaar gelast. (extruderlas)

Frank wikkelbuis HDPE buis, Frank buis, HDPE riool

Nog een paar lassen te gaan….

Frank buis lassen, pe elektrolassen, pe rioolbuis, HDPE wikkelbuis

Een mooie pe elektrolas van een Frank buis

Testen, lasverbinding, Frank buis,las, lekdicht, afpersen

Na het lassen de verbinding met een afpersunit testen op lekdichtheid

Polyester luchtkanaal, ventilatie kanaal kruipruimte, grondwater

Eerst de “oude” kanalen eruit, grondwaterpeil was aan de hoge kant….

Frank, afvoerbuis, rioolbuis, ventilatie kanaal

De nieuwe luchtkanalen, 100% bestand tegen grondwater

 

 

webdesign: A!tention