Bronwater leiding

Lever Kunststoftechniek B.V. is een specialist in het monteren van drink en bronwater leiding systemen. Onze specialiteit is het vakkundig lassen van HDPE leidingen en de montage van pompen, pomp putten, afsluiters en koppelingen.

Alle soorten aansluitingen of reparatiewerk op bestaande leidingsystemen van PVC, GY (gietijzer/gietstaal) maar ook op AC (asbest cement) is mogelijk met diverse buiskoppelingen.

Een HDPE/ PE-HD waterleiding die door middel van spiegellassen is gemaakt is het meest betrouwbare en duurzame systeem van alle soorten buis materiaal. Een belangrijke eigenschap is dat HDPE zonder problemen grondzettingen /verzakkingen kan volgen. Deze unieke eigenschap van HDPE bestaat uit het feit dat de polyetheen molecuulketens enigzins langs elkaar kunnen schuiven zonder dat de onderlinge verbinding verbroken wordt. Deze kruip eigenschap van polyetheen zorgt ervoor dat een HDPE buis niet alleen flexibel is maar ook in staat is om opgebouwde materiaal spanning te relaxeren.

Een goed aangelegde HDPE drinkwater of bronwater leiding zal ‘nooit’ voor een calamiteit zorgen, alle (las) verbindingen zijn trekvast. Een HDPE leiding met een ontwerpdruk van 10 Bar zal pas bij een druk (golf / waterslag) van 20 bar of meer het begeven. Bij afpersen met een geleidelijke drukopbouw kan zeker met HDPE leidingen in de grond een druk worden gehaald tot wel 40 Bar. In de praktijk zullen dan de pakkingen tussen de flenzen eruit worden geperst en is de HDPE leiding nog intact. De unieke eigenschap van HDPE is dat door de materiaal eigenschappen onverwachte druk golven, zoals waterslag, probleemloos worden opgevangen.

Voor meer informatie,;

spiegellassen, spiegellassen is de beste verbindingmethode voor HDPE buizen en hulpstukken

PE elektromoflassen, elektromoflassen, met een beschouwing over de nadelen van elektromoflassen

duiker /zinker, maken van zinker, prefab of op locatie

montage van koppelstukken , montage van koppelstukken, overgang van HDPE naar; PVC, Gietijzer (nodulair), RVS of AC leidingen

aanboringen onder druk  onder druk aanboren van een aftakking

equipment. las apparaten en generatoren

Ontwikkeling van HDPE 63, 80, 100 en PE100-RC

drinkwater leiding, HDPE, PE-HD, water leiding

Aanleggen van een HDPE drinkwater leiding

PE, HDPE, PE-HD, bronwater leiding

HDPE zinker in een bronwater leiding.

 

 

webdesign: A!tention