polyester reparatie

Polyester reparatie en onderhoud CBL

Lever Kunststoftechniek B.V. richt zich met name op de industriële markt. Polyester reparatie en onderhouds werk verrichten wij dan ook vaak bij onze klanten op lokatie. Het gaat dan vaak om reparaties aan GVK gaswassers, tanks, scrubbers, afzuigleidingen of het verstevigen van een bestaande constructie.

Bij onderhoud gaat het vaak om het herstellen van een beschadigde liner. Deze liner vormt een chemische barrière laag, afgekort de CBL, tussen het medium en de in het polyester verwerkte glasvezel.Een goed onderhouden CBL is het behoud van de polyester constructie. Zodra glasvezels in contact komen met het medium, zelfs gewoon water, wordt de constructie aangetast en verzwakt. Regelmatige inspectie van de CBL kan veel schade en stagnatie voorkomen.

Een bekend voorbeeld van vergaande polyester aantasting kennen we bij polyester boten die osmose hebben. Bij osmose dringen watermoleculen door de topcoat heen en veroorzaken schade aan het polyester. Dit proces is mede afhankelijk van de soort polyesterhars die gebruikt is bij de bouw en in combinatie met specifieke conditie’s. Meer info over polyesterharsen en osmose vind u op onze site bij Polyesterhars type

GVK tank, onderhoud polyester tank, herstel van de chemische barrière laag, vinylester hars

Het herstellen van de CBL (chemische barrière laag) met een Vinylester hars

spoed, reparatie polyester, tubeluur, stomp, polyester gescheurd, delaminatie

Herstel van een afgebroken polyester stomp

 

PVC/GVK, trovidur polyester versterkt, zwavelzuur leiding

Op locatie monteren van een PVC/GVK leiding voor zwavelzuur

 

Maar ook in onze polyester werkplaats worden de nodige werkzaamheden verricht. Behalve reparatiewerk ook het maken van unieke (eenmalige) op klant specificatie gerichte werkzaamheden.

Polyester, glasvezel versterkt, beursmodel, verlijming met epoxy, steenstrips

Steenstrips met een epoxy lijm op een polyester constructie verlijmd.

Polyester verwerking, epoxy, werkplaats

Schoonmaken van de vloer in de polyesterafdeling

Reparatie polyester boot, kayak, kano, DD lak

Soms staat het dan in één keer weer vol……

webdesign: A!tention