Hardweefsel HAWE Celeron

Hardweefsel, HAWE, Celeron® plaat en rondstaf is één van de oudste thermoharder kunststoffen maar nog altijd vrijwel ongeëvenaard qua prestatie’s. Het is samengesteld uit katoen en Phenolhars. De hars impregneert het katoenweefsel, daarna wordt het product onder hoge druk en temperatuur uitgehard. De unieke eigenschappen zijn met name de zeer goede slijtvastheid, UV bestendigheid, hoge drukvastheid en elektrisch isolerende eigenschappen.

Nog altijd worden er veel delen van gemaakt voor zeilboten zoals katrollen, lagerblokken en klemmen. Hardweefsel ook bekend als HAWE en Celeron® is zeer goed bestand tegen de combinatie van UV licht en zeewater. Maar ook in de woestijn in Arizona liggen honderden hardweefsel producten van ons onder zeer zware omstandigheden, en tot grote tevredenheid van onze klant.

Machinebouw en machine onderdelen;

Tandwielen en glijlagers vervaardigd uit HAWE zijn zeer slijtvast en kunnen een hoog koppel bij een hoog toerental overbrengen. Zo wordt deze kunststof o.a. toegepast bij tandwielen die een draaibank aandrijven. De opbouw van HAWE plaat verschilt met die van de HAWE rondstaf. Bij de plaat liggen de weefsels dicht boven elkaar, bij de Celeron® hardweefsel rondstaf is het weefsel radiaal aangebracht. Voor het maken van tandwielen voldoet de rondstaf niet, gebruik voor deze toepassing altijd Celeron® hardweefselplaat.

HAWE en HAPA;

Hawe is de afkorting van hardweefsel, Hapa is de afkorting van hardpapier, in dit geval worden de papier lagen doordrenkt met phenolhars, dit product is zeer bekend onder de handelsnaam Pertinax maar ook onder de merknaam Trespa. Hardpapier is brosser en gevoeliger voor vochtopname dan hardweefsel.

Hardweefsel, HAWE, Celeron, katrol, stopper,

Katrollen en een stopper van hardweefsel

Hardweefsel, Celeron, HAWE, plaat, katoen met Phenolhars

Producten die in Arizona in de zon staan

webdesign: A!tention