Waterstofperoxide installatie

Lever kunststoftechniek B.V. levert complete waterstofperoxide installatie’s. Tanks en leidingwerk conform de BRL K903/08. Kleinschalig onderhoud maar ook nieuwbouw projecten voor Akzo Nobel, Nuon, Teijin Aramid en diverse andere opdrachtgevers. Waterstofperoxide opslag en leidingsystemen vragen om de hoogst denkbare inzet van kennis en vakmanschap. Risico’s met calamiteiten dienen ten alle tijde worden voorkomen.

Materiaal keuze,

De juiste materiaal keuze wordt bepaald door de specifieke toepassing, concentratie van het waterstofperoxide en de (maximale) temperatuur. De meeste kunststoffen hebben een redelijke tot goede resistente eigenschappen tegen 10%  H2O2. Bij een concentratie tot 30% kan nog gewerkt worden met PVC leidingen.  Onze voorkeur bij leidingwerk gaat uit naar gelaste verbindingen van PVDF. Deze kunststof is goed bestand tegen waterstofperoxide. Technisch gezien is PVDF of PFA (PTFE) de beste keuze. PVDF en PFA zijn een high performer kunststoffen en zijn ook zeer geschikt voor plaatsen waar gewerkt wordt met hoge(re) temperaturen.

Naast het gelaste leidingsysteem voldoet ook gelijmde systemen van PVC-U en PVC-C goed  tot een concentratie van 30% waterstofperoxide als leiding- en constructiemateriaal. Wel verdiend het de voorkeur om ook PVC af te schermen tegen UV licht. PVC is veel breuk gevoeliger dan PVDF.

Als pakkingmateriaal en O-ring afdichtingen adviseren wij als elastomeer Viton®. Viton® is een merknaam een staat voor FPM rubber. Ook Gore-Tex, GR® pakkingen van 100% geëxpandeerde PTFE  (met de rode opdruk) deze pakking heeft een  hoge gasdichtheid en een lage koudvloei. Wel dient er op gelet worden dat deze pakkingen een specifieke montage hebben.

Waterstofperoxide dosering,

Om waterstofperoxide veilig te doseren bouwen wij de pompen, drukhoudventielen, pulsatiedempers en flowmeters in een PVC pompkast. Vanaf de doseerkast komt een waterstofperoxideleiding naar het doseer- of injectiepunt. Deze leiding is in gebieden waar mensen werken meestal dubbelwandig uitgevoerd. De dubbelwandige leiding wordt altijd afgeperst op lekdichtheid zodat wij en onze klant zeker weten dat de installatie veilig is. Zowel de beschermbuis alsook de medium doorvoerende buis wordt getest.

Lever Kunststoftechniek B.V. heeft bij één van haar klanten een omvangrijk leidingstelsel aangelegd voor 50% waterstofperoxide. Het leidingwerk is geheel uitgevoerd in PVDF. De beste lasmethode voor PVDF is Infrarood lassen. Graag vertellen wij u meer over onze mogelijkheden.

Op onderstaande pagina’s vind u meer informatie over;

Opslagtanks,

Doseertanks,

pompkasten,

doseer installaties,

lek- en opvang bakken

vulkasten,

Dubbelwandige leidingen

Pulsatiedemper

webdesign: A!tention