Zoutzuur installatie

Lever kunststoftechniek B.V. levert complete zoutzuur installatie’s. Tanks en leidingwerk conform de BRL K903/08. Kleinschalig onderhoud maar ook nieuwbouw projecten voor Akzo Nobel, Nuon, Teijin Aramid en diverse andere opdrachtgevers. Zoutzuur opslag en leidingsystemen vragen om de hoogst denkbare inzet van kennis en vakmanschap. Risico’s met calamiteiten dienen, zeker met zoutzuur, ten alle tijde worden voorkomen.

Materiaal keuze,

De juiste materiaal keuze wordt bepaald door de concentratie van het zoutzuur en de (maximale) temperatuur. De meeste kunststoffen hebben een redelijke tot goede resistente eigenschappen tegen HCL. Onze voorkeur bij leidingwerk gaat vaak uit naar gelaste verbindingen van HDPE en PVDF. HDPE is goed bestand tegen zoutzuur tot 36%, wel kunnen er op enige schaal chloor moleculen door de polyetheen moleculen komen, HDPE is permeabel. Klik hier voor meer informatie over de eigenschappen van HDPE.  De zoutzuur leiding slaat na verloop van enige jaren een beetje wit uit. De maximale temperatuur mag niet hoger zijn dan 60gr.C. PVDF is een high performer kunststof en de beste keuze voor zoutzuur, technisch gaat PVDF zonder problemen 50 jaar mee.

Naast de gelaste leidingsystemen voldoet ook de gelijmde systemen van PVC-U en PVC-C goed als leiding- en constructiemateriaal. Wel dient er met een speciale PVC lijm gewerkt worden, Dytex. Voor deze lijm gelden sterk afwijkende lijm instructie’s, klik op de link onderaan deze pagina voor meer informatie over Dytex verlijming.

PVC en PVC Dytex lijm verouderen, de gegarandeerde veilige levensduur van de fabrikant bedraagt 10 jaar. Na deze periode is het aan de installatie beheerder of hij de installatie vernieuwt.

Een algemeen materiaal advies is niet zonder meer te geven, deze zijn afhankelijk van uw specifieke toepassing en wat uw uitgangspunten zijn.

Voor ondersteunend constructiemateriaal adviseren wij in plaats van RVS vuur verzinkt materiaal. RVS is slecht bestand tegen de chloor / zoutzuur damp. Al bij zeer gering contact zal RVS direct gaan roesten, Thermisch verzinkt staal daar in tegen blijft corrosie vrij. Zie voor meer informatie de link; RVS 304 en 316 corrosie chloor

Materiaal keuze elastomeren;

Elastomeren zijn de rubberachtige kunststoffen die gebruikt worden als afdichtingsmateriaal, pakkingen, bij flensen en de O-ring afdichtingen in o.a. kogelkranen. De beste keus voor zoutzuur 36%-38% is FPM. FPM is een fluorelastomeer, een andere benaming is FKM ook dit is een fluorrubber. Bij zoutzuur met een concentratie van minder dan 30% volstaat ook EPDM afdichtingsmateriaal. Meer informatie over: Elastomeren

Zoutzuur doseren,

Om zoutzuur veilig te doseren bouwen wij de pompen, drukhoudventielen, pulsatiedempers en flowmeters in een PVC pompkast. Vanaf de doseerkast komt een zoutzuurleiding naar het doseer- of injectiepunt. Deze leiding is in gebieden waar mensen werken meestal dubbelwandig uitgevoerd. De dubbelwandige leiding wordt altijd afgeperst op lekdichtheid zodat wij en onze klant zeker weten dat de installatie veilig is. Zowel de beschermbuis alsook de medium doorvoerende buis wordt getest. Indien zoutzuur in een RVS leiding gedoseerd moet worden hebben wij daar een PTFE injecteur voor ontwikkeld die voorkomt dat de RVS leiding aangetast wordt door het zoutzuur.

Onderhoud

Door onze ruime ervaring met installatie’s met zoutzuur hebben wij ruime ervaring in het veilig stellen en schoonmaken van zoutzuur installaties.

Bij doseertanks plaatsen wij een gaswasser(tje) met een uniek ontwerp. Klik op deze link naar gaswasser zoutzuur.

In het ABC register vind u meer informatie over;

Opslagtanks,

Doseertanks,

pompkasten,

doseer installaties,

lek- en opvang bakken

vulkasten,

Dubbelwandige leidingen

pulsatiedemper

Dytex verlijming

RVS 304 en 316 corrosie chloor

HCL, afscherming, pompkast, doseer installatie, veilig werken zoutzuur, 30%, 36%

Afgesloten kast met een doseer installatie voor zoutzuur

Dikwandige, dubbelwandige, opslagtank zoutzuur, kunststof, HCL 36%, DVS 2205, chemie tank

Een dubbelwandige HDPE zoutzuur tank

Dubbelwandige zoutzuurleiding, HCL leiding, 30%, 36%

Dubbelwandige doseerleiding met HCL 36%

Infrarood lassen zoutzuur leiding, HCL leiding, dubbelwandige leiding, +GF+, GF

Op locatie lassen van een dubbelwandige zoutzuurleiding

PVDF zoutzuur leiding, HCL leiding 36%, HCL pomp, zoutzuur pomp

PVDF zoutzuur leiding

Almatec pomp, zoutzuur, pompkast, dubbelwandige leiding, Contain-IT plus, GF, +GF+, veilig, afgeschermd

Twee PTFE membraan pompen in een PVC kast met dubbelwandige leidingen uit de kast.

Zoutzuur gaswasser

Zoutzuur gaswasser van Lever Kunststoftechniek B.V.

Vond u deze informatie relevant en /of interessant? Een bedankje of het delen van de informatie via een like, tweet of een Google+ wordt door ons zeer gewaardeerd!

Indien u deze informatie op uw website wil gebruiken dient u een bronvermelding te plaatsen met een link naar deze website.

Mist u bepaalde informatie; laat het ons weten, dat stellen wij zeer op prijs!

webdesign: A!tention