Revisieset kogelkraan

Voor kogelkranen die zwaar belast worden leveren en monteren wij een revisieset kogelkraan. Kunststof kogelkranen kunnen op twee manieren zwaar worden belast. Dat kan zijn door een motor aangedreven afsluiter die veelvuldig open en dicht stuurt, maar ook door abrasieve mediums. Abrasieve mediums zijn bij onze klanten dikwijls zuren waar zout deeltjes inzitten, gips suspensie of andere vaste deeltjes in een vloeistof. Bij deze kogelkranen slijt de teflon afdichtingringen die tegen de kogel van de afsluiter zit. Ook de kogel zal na verloop van tijd ruw worden. Op de foto een revisieset kogelkraan setje bestaande uit een nieuwe spindel, handgreep, twee O-ringen voor de spindel, een kogel en twee teflon afdichtingsringen.

revisieset kogelkraan, revisie kunststof afsluiter, Georg Fischer

Een revisie set voor een kunststof kogelkraan van +GF+

Revisieset kogelkraan afdichtingen;

Veel van onze klanten gebruiken mediums die voorkomen op de lijst met kritische media ( DIBT). Deze media tasten de O-ringen aan in de kunststof afsluiter. De O-ringen zijn gemaakt van synthetisch rubber en worden elastomeren genoemd. Bekende kritische media die elastomeren aantasten zijn; Chloor houdende producten zoals chloorbleekloog, chloorwater en zoutzuur. Maar ook Salpeterzuur, Azijnzuur (anhydride en monochloorazijnzuur) zwavelzuur, etc. etc

Bij een goed ontworpen installatie is er in het algemeen gesproken een verwachte veilige gebruiksduur van ca. 20 jaar. De gemiddelde levensduur van de meeste O-ringen is beduidend korter en zullen periodiek vervangen moeten worden om de veiligheid van de installatie te waarborgen. In de meest voorkomende gevallen zal in eertse instantie het elastomeer EPDM of FPM in volume toenemen. Er wordt dan geconstateerd dat de kogelkraan moeizaam te bedienen is.

Veiligheid;

De kogelkraan die gereviseerd moet worden kan nadat de leiding drukvrij gemaakt is en gespoeld eenvoudig gedemonteerd worden. Belangrijk is vervolgens dat de uitvoerende op de hoogte is dat in elke kogelkraan een holle ruimte zit waar nog product inzit. De kraan dient kan het beste eerst worden gespoeld met een half openstaande afsluiter. De holle ruimte kan dan leeglopen en gereinigd worden. Na demontage van de kraan zelf dient de uitvoerende ook nog op te passen met de O-ring afdichting die onder de PTFE afdichting ringen zit. Ook deze bevat vaak nog (gevaarlijk) product.

Revisieset kogelkraan;

De meeste kogelkranen bevatten 7 O-ringen. Om deze te vervangen dient de kraan volledig gedemonteerd te worden.

O-ringen kogelkraan, revisieset kogelkraan, revisie kunststof kogelkraan

Een revisiesetje O-ringen van EPDM of FPM (Viton®) voor een kunststof kogelkraan bestaat doorgaans uit 7 O-ringen.

GF kogelkraan afdichting, O-ringen GF kogelkraan

Een compleet revisiesetje O-ringen voor een Georg Fischer kogelkraan.

Revisieset kogelkraan, Asahi afdichtingset, O-ringen Asahi

Diverse setjes O-ringen voor een Asahi kogelkraan type21. Deze zijn te krijgen in EPDM, FPM of FKM.

 

 

webdesign: A!tention